Ondervindingskamer

De ondervindingskamer is verbouwd en gerenoveerd. Dit  was nodig omdat de oude opzet niet gebruikt werd. Stof, letterlijk stof was als onbewuste materie het hoofdbestanddeel in deze kamer. Het beeld, van letterlijk stof als onbewuste materie te transformeren naar een meer bewust besef, is gebruikt om deze kamer om te vormen naar een sfeerplek waar het eigen wijsdom van het ondervinden ruimte krijgt om te onderzoeken. Om toch terug te kunnen vinden, wat hier wordt achtergelaten, wordt gebruik gemaakt  van de wijsheid van de handen. Als ondervinder heb ik de afgelopen drie jaar een opleiding gevolgd in de wijsheid van de handen, ook wel chirosofie genoemd.
De handen als communicatiemiddel. In deze kamer wordt het ingezet als experiment, een soort inhoudsopgave of rubricering van wat mij bezighoudt bij en in het ondervinden. 
De ondervindingskamer wordt ondervindingslaboratorium. 

Aandacht voor de handen is niet overbodig. Het zijn instrumenten die altijd iets doen om te communiceren met de ander. Daarnaast communiceren de handen ook met elkaar en met jezelf. Immers je handen kun je lezen als een boek.

Hier gaat u dus allerlei weetjes over het ondervinden via de wijsheid van de handen terugvinden. Natuurlijk kunt u hier altijd op reageren. (john@deondervinder.nl)

kerstkaartmiekeenjohn23 (2) (2)